De boeken – Blurb.com

Voor het publiceren van de gebundelde jaargangen maken mijn ouders gebruik van de service van Blurb.com. Blurb.com is een online uitgever die drukkerijen in Amerika en in Nederland heeft. De reden dat zij voor Blurb hebben gekozen is vrij eenvoudig, op het moment dat mijn ouders hadden besloten dat ze de 1e jaargang zouden bundelen in een boek wat het erg lastig om een drukker te vinden die in staat was om meer dan 100 pagina’s te drukken in 1 boek. Er zal vast en zeken een professionele drukker zijn die hiertoe in staat was, maar zij hadden er geen behoefte aan om meteen 1000 exemplaren af te nemen.

Toen vond mijn papa Blurb.com en website die is gespecialiseerd in het drukken van fotoboeken. Tevens beiden zij de mogelijkheid om de gepubliceerde boeken via hun webwinkel te koop aan te bieden. En boven al zij gaan tot 440 pagina’s per boek. Kortom de ideale uitgever voor mijn jaarboeken.

Hoe werkt het: Nou dat is vrij eenvoudig, je kan er voor kiezen om een applicatie te downloaden naar je computer waarmee je de boeken samenstelt, of je kiest er voor om online je boeken samen te stellen. Tevens bieden zij de mogelijkheid (voor de professionals onder ons) om een boek via Adobe InDesign te maken en dit te exporteren naar PDF. Deze PDF kan je dan aanbieden als master voor je te drukken boek.

Kijk maar op hun website daar wordt alles uitgelegd. (in het engels)

<< Archiveren – Lightroom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *