De strips – Comic Life

Voor het maken van de strips gebruikt mijn papa Comic Life Deluxe van Plasq. Dit is een software pakket waarmee je comics (stripboeken) kan maken. Alles op basis van foto’s. Het pakket biedt vele verschillende mogelijkheden om foto’s te bewerken voordat je ze toepast in je strips. Daarnaast bevat de Deluxe editie extra ‘comic’ lettertypen die je kan gebruiken in je strips.

  • Je kan templates maken (erg handig als je elke twee weken op basis van dezelfde strip een nieuwe editie moet maken) die je kan hergebruiken.
  • Je kan door middel van ‘drag and drop’ een tekstballon toevoegen aan een plaatje.
  • Je kan leuke comic lettertypen toevoegen aan je ontwerpen.
  • En als je klaar bent kan je alles exporteren naar verschillende media. (JPEG, GIF, PNG, BMP, TIFF, AVI, HTML, of email)

Kortom een erg leuk programma dat uitermate geschikt is voor datgene wat mijn papa voor ogen had. Voor elke jaargang maakt mijn papa een nieuwe template en deze wordt telkens hergebruikt. Dit bespaart een hoop werk en zorgt er tevens voor dat alle strips dezelfde ‘look and feel’ hebben

Het pakket kost ongeveer 20,- euro voor de standaard versie en 25,- euro voor de Deluxe versie. Je hebt wel een creditcard nodig als je bij hun wilt bestellen.

Kijk op hun website voor meer informatie.

<< De foto’s – fotograferenDe website – WordPress >>