De website – WordPress

Deze website is gemaakt met behulp van een pakket genaamd WordPress. WordPress is een open source project. Dit betekent dat het gratis te gebruiken is, en iedereen de code mag wijzigen. WordPress is een pakket dat speciaal ontwikkelt is voor het maken van Blogs. Alle functionaliteiten die je terug vindt zijn toegespitst op het maken van een blog.

Er zijn een hoop standaard templates (Themes) die je kan downloaden en gratis mag gebruiken voor het maken van jouw blog. Als je verstand hebt van het maken van websites en het toepassen van PHP, dan kan je er ook voor kiezen om je eigen ‘themes’ te maken.

Mijn papa vindt het erg leuk om zelf alles te bouwen zodat het helemaal naar zijn wens is. Het makkelijkste is om een bestaande ‘theme’ te pakken en deze te verbouwen. Op deze manier hoef je net alles zelf te verzinnen. Het is wel gebruikelijk (en netjes) om de bron te vermelden van het ‘theme’ dat je als basis hebt gebruikt.

Meer informatie vind je op de website van WordPress Hier is alle informatie in het engels. Of je kijkt bij de Nederlandse variant (De Handleiding) Als je zoekt op Google vind je ook genoeg andere Nederlandse websites de uitleggen hoe het allemaal werkt.

<< De strips – Comic LifeArchiveren – Lightroom >>